Eturauhastesti

Eturauhanen eli PSA (prostataspesifinen antigeeni) on rauhanen, joka ympäröi virtsaputken yläosaa. Miehen orgasmissa eturauhasen neste sekoittuu siittiösoluihin ja niistä yhdessä muodostuu siemenneste. Eturauhasen tehtävänä on siis helpottaa hedelmöitystä. Eturauhanen sijaitsee miehen kivesten ja peräaukon välissä.

Täältä voit ostaa eturauhastestin.

Hyvänlaatuisessa eturauhasen liikakasvussa ja eturauhassyövässä PSA-tasot ovat kohonneet. Meidän luotettavalla eturauhastestillämme voit nopeasti ja yksinkertaisesti tutkia, ovatko PSA-arvosi normaalit. Mikäli testi näyttää kohonneita arvoja, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriisi tai terveyskeskukseen. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että kohonneet eturauhasarvot eivät välttämättä merkitse vakavaa sairautta. Asia on niin, että kohonneille PSA-arvoille voi olla monta syytä. Tietyt aktiviteetit, kuten esim. pyöräily, voivat kohottaa tilapäisesti veren PSA-arvoja.

Kivuton ja kätevä eturauhastesti

Meidän PSA-testimme tekeminen on yksinkertaista ja täysin kivutonta. Testin tekemiseen menee vain 10-15 minuuttia. Käyttöohje on hyvin havainnollinen ja siinä on tekstin lisäksi värikuvia. Eturauhastestipakkauksessa on:
• Testikasetti ja pipetti
• Testiliuos
• Lansetti
• Käyttöohje

Testin avulla sinulla on mahdollisuus huomata eturauhassyöpä varhaisessa vaiheessa. Ruotsissa ei ole käytössä miesten eturauhasen yleisiä seulontatutkimuksia (erotuksena naisten mammografiaan). Siksi sairauden ennaltaehkäisy on paljolti kiinni yksilöstä itsestään, joten testin tekeminen kannattaa.

Kuinka testiä luetaan

[one_half]Meidän eturauhastestillämme on korkea luotettavuus. Veren matala PSA-pitoisuus tarkoittaa, että riski sairastua eturauhassyöpään lähivuosina on pieni. Quicktestin eturauhastesti on suunnattu erityisesti noin 40-vuotiaille ja sitä vanhemmille miehille. Eturauhassyöpä on sairaus, jota esiintyy harvoin ennen 50 vuoden ikää. Meidän PSA-testeillämme voit säännöllisesti testata itsesi nopeasti ja kätevästi ja ilman että sinun tarvitsee käydä terveyskeskuksessa.[/one_half]

[one_half_last]Eturauhassyöpä on Ruotsin yleisin syöpälaji ja vuosittain todetaan 9000 uutta tapausta. Meidän eturauhastestillämme sinulla on hyvä mahdollisuus havaita mahdolliset muutokset hyvissä ajoin ja samalla saada varmuus siitä, että olet täysin terve. On huomionarvoinen asia, että yhtä tavallisimmista syöpälajeista ei seulota. Siksi tämä testi on luultavasti meidän tärkein kotitestimme. Mahdollisten eturauhasmuutosten aikainen tunnistaminen on usein ratkaisevassa asemassa hyvän toipumisen kannalta.

FAQ

Onko testi luotettava?

Kyllä, samaa IVD-testiä käytetään terveydenhuollossa Euroopassa. On kuitenkin tärkeää, että eturauhastesti tehdään käyttöohjeiden mukaan. Lue ohjeet huolellisesti ennen testin tekemistä. Ota myös huomioon, että erilaiset eturauhasen toimintaa stimuloivat asiat voivat vaikuttaa testitulokseen. Tällaisia voivat olla pyöräily, transrektaalinen ultraäänitutkimus ja siemensyöksy. On suositeltavaa odottaa ennen testin tekemistä niin pitkä aika, kuin käyttöohjeessa mainitaan.

Mitä minun tulee tehdä, jos eturauhastesti on negatiivinen?

Mikäli testi on negatiivinen, sinulla ei todennäköisesti ole eturauhassairauksia. Jos sinulla on oireita, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin, sillä oireet voivat johtua monesta eri asiasta.

Käytetäänkö testin tekemiseen verta?

Kyllä, pyydystät pakkauksen mukana tulevaan pipettiin joitakin tippoja verta nopealla ja kivuttomalla pistolla sormeen. Veri tiputetaan sen jälkeen pakkauksen mukana tulevan testiliuoksen kanssa testikasettiin ja muutaman minuutin päästä tuloksen voi lukea.

Tarkoittaako positiivinen tulos, että minulla on eturauhassyöpä?

Ei tarkoita, vaan kohonneisiin PSA-arvoihin voi olla lukuisia eri syitä. Joitakin esimerkkejä ovat mm. hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu ja eturauhastulehdukset (esim. prostatiitti). PSA-arvot voivat kohota myös tiettyjen aktiviteettien seurauksena tilapäisesti. Joitakin esimerkkejä tällaisista ovat pyöräily ja siemensyöksy. Siksi sinun ei tule tehdä eturauhastestiä heti näiden aktiviteettien jälkeen, vaan suosittelemme odottamaan vähintään 24 tuntia.

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnordBudbee
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest NorwayQuicktest BelgiumQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram