+46 (0)42-4008700

042-4008700

Suoraan postilaatikkoon

100% takuu

Ilmainen rahti

Ilmainen palautus

När ska man ta ett gravtest?

Längtan efter ett barn kan vara så stor att man till och med inbillar sig att man upplever graviditetssymptom. Det här är mycket vanligt och det kan vara bra att veta att en stark önskan om att få bli gravid också kan leda till att mensen fördröjs varpå man tror att man är gravid. Nu är det inte en så stor sak att ta ett gravtest, och om mensen är försenad så är det klart att man alltid kan använda billiga graviditetstester för att se om det kan vara så att det är en bebis på gång.

Tidiga gravtest

När man försöker bli gravid så har man ordning på sin cykel. Man vet när första menstruationsdagen var och när nästa mens bör komma. Om mensen uteblir så kan man med enkelt gravtest för hemmabruk konstatera om man är gravid eller inte. Det finns moderna gravidtest som till och med kan visa om det finns graviditetshormon i kroppen samma dag som mensen skulle ha kommit, och det är mycket tidigt!

Ett råd är dock att åtminstone vänta några dagar efter den dag då man förväntar mens. Har man tålamod så kan man till och med låta det gå någon vecka eller två för att säkra sig om att gravtestet kommer att ge ett korrekt svar. Ett för tidigt test kan nämligen missa att man faktiskt är gravid då det finns gränser för hur låga nivåer av Beta HcG som de bästa graviditetstesten kan mäta.

Testa på rätt sätt

Tänk på att testa på rätt sätt. Det är att rekommendera att ta ett gravtest på morgonen med den första morgonurinen helt enkelt för att man då har en större ansamling av hormon i urinen och därmed lättare kan se om man är gravid. Det är också mycket viktigt att följa instruktionerna som kommer med gravidtest så att man hanterar stickan på rätt sätt och förstår hur man ska avläsa resultat.