Ovulaatiotesti

Ovulaatiotestillä voit helposti tarkkailla, milloin sinulla on ovulaatio ja suurin raskaaksi tulemisen mahdollisuus.

Täältä voit ostaa ovulaatiotestin.

Osta ovulaatiotestisi täältä

Ovulaatio tapahtuu kuukautiskierron puolessavälissä, noin 14 päivää ennen kuukautisia. Mikäli sinulla on säännölliset kuukautiset, ovulaation ajankohdan laskeminen on melko yksinkertaista. Jos olet epävarma, käytä suosittua kalenteriamme joka antaa sinulla tarkempaa tietoa siitä, milloin sinulla on ovulaatio.

Kuinka ovulaatiotesti toimii?

Ovulaation aikana luteinisoivan hormonin eli LH:n tasot elimistössä nousevat. Nousu tapahtuu 24-36 tuntia ennen ovulaatiota, joten se on äkillinen. Hormoni indusoi naisen ovulaatiota ja vaikuttaa myös keltarauhasen toimintaan niin, että kohdun limakalvoista tulee vastaanottavaisemmat hedelmöittyneelle munasolulle. LH-hormonia on myös miehillä ja sen tehtävänä on ylläpitää mieshormoni testosteronin tasoja.

Ovulaatiotesti mittaa LH:n tasoja naisen elimistössä ja tuloksen ollessa positiivinen osoittaa LH:n nousun. Ovulaatio on silloin hyvin lähellä.

Käytännössä ovulaatiotesti toimii kuin yksinkertainen raskaustesti; pissaat testitikulle ja tulos näkyy muutaman minuutin sisällä tikun testi-ikkunassa. On olemassa myös ovulaatiotestejä jonka mukana tulee virtsa-astia, mikäli sinusta tuntuu epähygieeniseltä pitää kiinni testitikusta ja suunnata virtsasuihku siihen. Tällöin virtsaat astiaan ja kastat sitten testitikun virtsaan. Tulos näkyy tikun tulosnäytöllä parin minuutin sisällä.

Ovulaatiotestillä pystyt todentamaan LH-hormonin nousun, ja siten parantamaan mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi kahden seuraavan vuorokauden aikana. Se on toisin sanoen hyvä apuväline sinulle, joka yrität tulla raskaaksi luonnollista tietä.

Mihin aikaan vuorokaudesta testin tekeminen on otollista?

Monet ovulaatiotestit mahdollistavat nykyisin testaamisen mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Voi kuitenkin olla hyvä tehdä testi suurinpiirtein samana ajankohtana joka päivä. Jotkin valmistajat tosin neuvovat olemaan tekemättä testiä ennen klo 10 aamulla.

On olemassa myös testejä joissa et saa pissata neljään tuntiin ennen testin tekemistä. Muutoin ei ole varmaa, että LH-hormonin pitoisuus virtsassa on riittävän korkea testille. Ota tavaksi lukea aina käyttöohje, ennen kuin teet ovulaatiotestin.

Miten maksimoin raskaaksi tulemisen mahdollisuuteni ovulaatiotestillä?

Riippuu sinun kuukautiskierrostasi, minä päivänä kuukaudesta testi on sopivaa tehdä. Normaali kuukautiskierto kestää noin 26-31 päivää, mutta se vaihtelee eri naisilla 20 ja 40 päivän välillä. Vain sinä itse tiedät, miltä kuukautiskiertosi tarkalleen näyttää. Jos kiertosi on 21 päivää tai vähemmän, voit tehdä ovulaatiotestin päivänä viisi. Jos kiertosi on 30 päivää, on sopivaa alkaa testata päivänä kymmenen. Jos sinulla on pidempi kuukautiskierto kuten 40 päivää tai enemmän, voit alkaa testata 17 päivää ennen kuukautisia.

Joillakin naisilla on kuitenkin epäsäännöllinen kuukautiskierto, mikä tekee asian hiukan vaikeammaksi, mutta silloinkin on täysin mahdollista laskea, milloin ovulaatiosi on tulossa. Jos kuukautistesi alkaminen vaihtelee enemmän kuin kolmella päivällä, niin laske lyhyimmän kuukautiskierron mukaan, joka sinulla on ollut viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Voi olla, että sinun täytyy käyttää useampi testitikku varmistaaksesi LH-hormonin pitoisuuden nousun kuukautiskierrossa. Älä epäröi tehdä tällöin useampia ovulaatiotestejä. On aina parasta pelata varman päälle, vaikka se maksaakin muutaman ylimääräisen testin.

Kun ovulaatiotesti näyttää kohonneita LH-tasoja, on otollista olla emätinyhdynnässä 48 tunnin sisällä maksimoidaksesi raskaaksi tulemisen mahdollisuutesi. Päivät, jolloin sinulla on suurin todennäköisyys tulla raskaaksi, ovat ovulaatiota edeltävä päivä sekä itse ovulaatiopäivä. Siksi on hyvin suotuisaa olla yhdynnässä samana päivänä kun testi antaa positiivisen tuloksen ja/tai seuraavana päivänä. Mahdollisuutesi tulla raskaaksi on tuolloin suhteellisen hyvä.

Kuinka luen ovulaatiotestiä?

Nykypäivän ovulaatiotestit ovat melko helppolukuisia. Useimmissa testeissä on kaksi viivaa: tarkistusviiva ja testiviiva. Ensin mainittu osoittaa, että olet suorittanut testin oikein. Toinen näyttää, onko sinulla ovulaatio. Testiviivan on oltava vahvempi tai yhtä vahva kuin tarkistusviiva kun LH:n pitoisuuden nousu on alkanut. Mikäli testiviiva on heikompi tai sitä ei näy ollenkaan (esiintyy usein), sinulla ei siis ole ovulaatiota. Tee silloin uusi testi samana ajankohtana seuraavana päivänä.

Tulos on luettava viiden minuutin sisällä varmuuden saamiseksi. Pidemmän ajan jälkeen ovulaatiotesti ei ole enää luotettava ja sen tulos on jo voinut muuttua.

Jos ovulaatiotesti on positiivinen, voit olla varma että LH:n nousu on alkanut ja että olet luultavasti hedelmällinen seuraavina päivinä.

Onko positiivinen tulos täysin luotettava?

Valitettavasti ei täysin. Ovulaatiotesti näyttää luteinisoivan hormonin, LH:n, pitoisuuden nousun naisen kehossa. Pitoisuus nousee 24-36 tuntia ennen ovulaatiota. Testi näyttää siis, mitä tapahtuu ennen itse ovulaatiota, se ei siis näytä ovulaatiota itsessään.

Voi siis olla, että ovulaatiota ei tapahdu, vaikka ovulaatiotesti antaa positiivisen tuloksen, mutta se on hyvin epätavallista. Voit siksi aina olettaa ovulaation olevan tulossa, jos saat positiivisen tuloksen. Muu olisi tarpeetonta.

Voivatko ovulaatiotestit reagoida raskauteen?

Raskausaikana vereen virtaa hCG-beeta-hormonia. Tämä hormoni on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin LH. Useimmat ovulaatiotestit eivät pysty erottamaan toisistaan näitä kahta hormonia. Siksi ovulaatiotesti voi reagoida hCG-hormoniin ja näyttää raskauden. Mutta ovulaatiotestiä ei koskaan tule käyttää korvaamaan raskaustestiä. HCG:tä esiintyy elimistössä silloinkin, kun et ole raskaana. HCG-beeta kuitenkin esiintyy vain raskausaikana. Ovulaatiotesti ei kuitenkaan ole kyllin edistynyt, jotta se voisi erottaa nämä hCG:n eri alayksiköt toisistaan ja se voi siksi näyttää virheellisesti raskautta. Siksi täytyy aina tehdä raskaustesti, jos uskoo olevansa raskaana. Ovulaatiotestin tulos ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi luotettava, ja raskauden kyseessä ollessa ei voi jäädä epätietoisuuteen vaan täytyy tietää varmasti.

Osta hintansa arvoiset ja luotettavat ovulaatiotestit meiltä!

Meiltä osoitteesta quicktest.se löydät suuren tarjonnan ovulaatiotestejä edulliseen hintaan. Teemme yhteistyötä vain tunnettujen tavarantoimittajien kanssa, ja voimme sillä tavalla tarjota sinulle aina laatutuotteita.

Teet ostokset nettikaupassamme yksinkertaisesti ja saat tilauksesi postilaatikkoon jo seuraavana päivänä jos tilaat ennen klo 16.00. Pakettimme ovat luonnollisesti huomaamattomia ja kukaan ei tiedä mitä ne sisältävät. Meillä voit sekä säästää rahaa että saada luotettavat tuotteet joilla maksimoit raskaaksi tulemisen mahdollisuutesi. Lämpimästi tervetuloa tilaamaan ja onnea matkaan!

FAQ

Kuinka luotettavia teidän ovulaatiotestinne ovat?

Luotettavuus on 100% kun testiä käytetään oikein. Ota kuitenkin huomioon, että jos käyt hormonihoidoissa, testitulos ei ole luotettava. Tällöin suosittelemme, että sen sijaan otat yhteyttä lääkäriisi.

Voinko käyttää testiä ehkäisyyn?

Et voi. Tämä testi on kehitetty ovulaatiosi havaitsemiseen eikä sitä tule käyttää ehkäisytarkoituksessa.

Kuinka testi tehdään?

Pissaamalla suoraan testin imuosaan virtsa imeytyy testiin. Jos ovulaatio on lähellä, testi ilmoittaa sen selkeästi. Saat vastauksen muutamassa minuutissa.

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
[email protected]
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram