Raskaustesti

Raskaustesti on fiksu ja luotettava tapa selvittää oletko raskaana. Jo muutaman päivän hedelmöityksen jälkeen elimistö alkaa erittää hCG-hormonia (ihmisen koriongonadotropiini) vereen. HCG on mitattavissa noin viikon päästä hedelmöityksestä ja sen määrä kaksinkertaistuu joka toinen päivä saavuttaen huippunsa noin kymmenennellä raskausviikolla.

Täällä voit ostaa raskaustestin.

Ensimmäisten pois jääneiden kuukautisten aikoihin hCG:n pitoisuus voi nousta jopa yli 100 mlU/ml, mikä ylittää pitkästi normaalien raskaustestien herkkyyden, joka on 25 mlU/ml. Raskaustesti mittaa, kuinka paljon virtsassa on hormoneja, ja antaa sinulle nopean vastauksen siihen oletko raskaana vaiko et. Jos kuukautisesi eivät tule, hormoni pissassa antaa sinulle varman vastauksen. Se tarkoittaa, että testi voi paljastaa raskauden jo 1-2 viikkoa hedelmöityksestä.

Milloin raskaustestin tekeminen on otollista?

Erilaiset testit antavat tuloksen eri aikaan. Mutta kaikki raskaustestit antavat varman vastauksen viimeistään silloin, kun poisjääneiden kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Jos sinulla on epäsäännölliset kuukautiset tai et tiedä milloin niiden pitäisi alkaa, voi olla sopivaa tehdä testi noin kolme viikkoa suojaamattoman emätinyhdynnän jälkeen.

Markkinoilla olevat raskaustestit kehittyvät koko ajan, ja on olemassa testejä, jotka reagoivat luotettavasti niin pieneen hCG-hormonimäärään kuin 10 mlU/ml. Nämä niin kutsutut varhaiset testit voivat näyttää raskauden jo 5-6 päivää ennen kuukautisten arvioitua alkamisaikaa. Muut testit normaalilla herkkyydellä, 20-25 mlU/ml, voivat paljastaa raskauden päivän ennen kuukautisia tai viimeistään kuukautisten alkamispäivänä.

Mistä löydän sopivan testin?

Raskaustestien saatavuus on nykyisin hyvä, ja voit ostaa raskaustestin esimerkiksi täältä osoitteesta quicktest.se tai apteekista, monista elintarvikekaupoista ja monista muista terveyssuuntautuneista internetkaupoista. Voit tehdä testin myös kätilön vastaanotolla, terveyskeskuksessa tai nuorisovastaanotolla. Se on tavallisesti maksutonta. Sinun täytyy kuitenkin ehkä varata aika vastaanotolle, mutta tietyissä paikoissa on aikoja ilman ajanvarausta, jolloin voi käydä jättämässä virtsanäytteen. Valitset itse, mille vastaanotolle haluat mennä.
Jos haluat olla anonyymi etkä halua että kukaan saa tietää että teet raskaustestin, voi olla hyvä ajatus tilata raskaustesti internetistä. Toimitus tapahtuu postitse huomaamattomassa pakkauksessa ja testi on tietenkin yhtä luotettava kuin avohuollossa, sillä niissä käytetään samoja testejä.

Näin teet testin

Raskaustesti mittaa hCG-hormonin esiintymistä. Aineen määrä kasvaa kun munasolu on hedelmöittynyt ja istukka muodostunut. Raskaustesti muistuttaa ulkonäöltään kynää, muovipuikkoa tai pahvitikkua. Kastat osan testipuikosta pissaan, virtsa imeytyy testiin ja hCG-pitoisuus mitataan. Kun testi on ollut kosketuksissa pissaan, laitat sen yksinkertaisesti tasaiselle alustalle ja vähän ajan päästä näet tuloksen, joka näyttää joko miinusmerkkiä (ei raskaana) tai plusmerkkiä (raskaana). Toisissa testeissä on kaksi ruutua, joihin raskauden yhteydessä ilmestyy viiva molempiin ruutuihin. Mikäli viiva siis on vain yhdessä ruudussa, et ole raskaana. On olemassa myös digitaalisia testejä, jotka näyttävät jopa monennellako raskausviikolla olet. Useimmat testit ovat nykyisin yli 99 prosentin varmuudella luotettavia; jos testi näyttää plussaa, voit toisin sanoen olla varma raskaudestasi. Jos teet testin vain joitakin viikkoja suojaamattoman yhdynnän jälkeen, hGG-pitoisuus virtsassa ei välttämättä ole riittävän korkea antamaan tuloksen. Silloin voit odottaa viikon verran ja tehdä sitten uuden testin.

Erilaisia raskaustestimalleja

Nykyisin markkinoilla on monia erilaisia raskaustestejä. Niille kaikille yhteistä on, että ne mittaavat virtsan hCG-pitoisuutta. Riippuu mieltymyksistä, mukavuudesta ja hinnasta, millainen testi valitaan. Luotettavuus voi kuitenkin vaihdella jonkin verran, joten suosittelemme siksi, että käytätte eurooppalaista raskaustestimallia jota me toimitamme, sillä ne ovat osoittaneet olevansa parhaita. Ostaessasi tuotteen Ruotsissa ruotsinkieliset käyttöohjeet ovat aina mukana pakkauksessa.

Liuskat

Raskaustestiliuskat ovat halpoja, mutta luotettavia ja niiden varmuus on noin 99,5 prosenttia. Niitä käytetään nuorisovastaanotoilla, hedelmöityshoitoklinikoilla ja muissa hoitolaitoksissa. Saat rahoillesi vastineeksi monta raskaustestiä valitessasi liuskat ja niistä tulos on helppo lukea. Useimmista raskaustestiliuskoista kuitenkin puuttuu kehittyneimmät ominaisuudet, kuten mahdollisuus nähdä, monennellako viikolla olet. Kastat yksinkertaisesti testiliuskan virtsaan ja saat tuloksen muutamassa minuutissa. Yksinkertaisin ja edullisin tapa testata oletko raskaana suurella varmuudella.

Puikko

Raskaustestipuikko toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin liuska. Ainoa ero on se että pissaat suoraan puikolle, minkä monet kokevat yksinkertaisemmaksi, mutta myös jonkin verran epähygieenisemmäksi (vaiko hygieenisemmäksi?). Puikossa on imuosa, joka imee tehokkaasti itseensä virtsaa ja sen ansiosta voit tehdä testin ilman virtsa-astiaa. Puikot ovat osapuilleen yhtä luotettavia kuin liuskat ja niiden luotettavuus on noin 99,5 prosenttia. Tulos näkyy puikon ruudussa muutaman minuutin sisällä ja se on helppo lukea. Puikko, joka antaa tuloksen kun virtsassa on 20-25 mlU/ml hCG-pitoisuus, voidaan lukea luotettavasti viikko kuukautisten jälkeen. Toiset testit vaativat jonkin verran korkeamman hormonipitoisuuden tuloksen antamiseksi, ja silloin voi olla tarpeen odottaa vielä muutama päivä että voi olla varma saavansa luotettavan tuloksen.

Kasetti

Kasettiraskaustestiä käytetään usein terveydenhuollossa ja se on aavistuksen verran varmempi kuin liuskat ja puikot. Virtsatestiin tarkoitetulla kasetilla voit vahvistaa raskautesi niin aikaisin kuin viikon hedelmöityksen jälkeen. Virtsaa kerätään astiaan minkä jälkeen kasettiin tiputetaan virtsaa pakkauksen mukana tulevalla pipetillä. Kasetin etuna on, että se reagoi raskauteen aikaisin ja sen varmuus on yli 99,5 prosenttia. Tehokkuus ja luotettavuus voivat kuitenkin vaihdella jonkin verran eri merkkien ja kasettien välillä. Haittapuolena on, että jotkut naiset kokevat testikasetit aavistuksen verran vaivalloisiksi, koska siinä on kaksi erillistä osaa ja vaihetta. Jotkut vertaavat kasettitestiä sekavaan tieteelliseen kokeeseen virtsa-astiaan kastettavine pipetteineen. Useat vaiheet ja vaikeasti luettavat viivat johtavat siihen, että monet naiset valitsevat jonkin muun raskaustestin kuin kasetin. Testikasetteja myydään monen kappaleen pakkauksissa ja ne ovat kertakäyttötavaraa. Ottaen huomioon, että ostoksen tehdessään saa useita kasetteja, ne ovat suhteellisen hintansa arvoisia.

Clearbluen digitaaliset raskaustestit

Clearblue on ensimmäisenä markkinoilla kehittänyt digitaalisia testejä viikkonäytöllä. Niillä voit valita, haluatko tehdä testin pissaamalla suoraan testiin vai kerätä pissaa astiaan ja testata sen jälkeen. Clearbluen digitaalisen testin voi tehdä neljä päivää ennen laskettua kuukautisten alkamispäivää, mutta suosittelemme että teet sen samana päivänä kuin odotat kuukautistesi alkavan. Erona muihin, yksinkertaisempiin raskaustesteihin Clearblue näyttää tuloksen sanallisesti. Saat testin näytölle joko tekstin "Raskaana" tai "Ei raskaana". Mikäli tulos on positiivinen, testi näyttää myös miten pitkällä raskautesi on näyttämällä joko 1-2, 2-3 tai 3+. On odotettavissa, että useat tavaramerkit seuraavat perässä ja tarjoavat digitaalisia testejä lähitulevaisuudessa. Se on positiivinen asia, sillä silloin näiden testien hinnat todennäköisesti laskevat.
Nykyaikaiset raskaustestit ovat yleensä hyvin yksinkertaisia tulkita oikein. Jos teet testisi terveydenhuollon vastaanotolla, saat apua testisi tulkitsemiseen.

Kuinka luotettavia raskaustestit ovat?

Kuten aiemmin mainittiin, nykyajan raskaustestit ovat hyvin luotettavia ja niiden luotettavuus on usein yli 99 prosenttia. Pidä vain huolta siitä, että noudatat testin mukana tulevia käyttöohjeita, jotta voit olla varma että voit luottaa testiin. Jos testi näyttää selvästi että olet raskaana, niin voit olla varma että asia myös on niin. Ne raskaustestit, jotka ostat itse, ovat yhtä varmoja kuin ne jotka teet terveydenhuollon vastaanotolla, sillä siellä käytetään saman mallisia testejä.

On toki olemassa erityisiä olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa väärän testituloksen. Jos olet kuukauden sisällä keskeyttänyt raskauden abortilla tai raskautesi on keskeytynyt keskenmenossa, hCG-pitoisuudet voivat yhä olla kohonneet kun teet testin. HGQ-pitoisuudet voivat myös vaihdella eri naisten välillä. Jos teet testin varhaisessa vaiheessa etkä ole varma tuloksesta, suosittelemme aina että teet vielä yhden raskaustestin viikkoa myöhemmin ollaksesi täysin varma.

Osta meiltä luotettavat raskaustestit edullisesti verkossa!

Kun ostat raskaustestit meiltä osoitteessa quicktest.se, saat ne edullisemmin verrattuna siihen kun ostat kaupasta tai apteekista. Ne näyttävät raskauden aikaisemmassa vaiheessa kuin tavalliset raskaustestit ja näyttävät myös, kehittyykö raskaus normaalisti. Me olemme sitä mieltä, että yksikään naisen ei tarvitse elää epätietoisuudessa siitä, onko raskaana vai ei, ja siksi olemme tarkkoja ja valitsemme vain parhaita tavarantoimittajia raskaustesteillemme. Me toimitamme tuotteet jo seuraavaksi päiväksi arkipäivisin ja voit valita useiden eri maksuvaihtoehtojen välillä. Me lähetämme kaikki tilaukset huomaamattomasti ja kukaan ei saa tietää että olet ostanut raskaustestin. Raskaustesti kannattaa ostaa yhdessä ovulaatiotestin kanssa, jos haluat maksimoida raskaaksi tulemisen mahdollisuutesi. Voi vaatia usean testin tekemistä, ennen kuin saa toivotun tuloksen, joten meidän monipakkauksiemme ostaminen tulee edulliseksi. Jos et ole tyytyväinen tuotteisiin, sinulla on täysi lain mukainen palautusoikeus.

Miten toimit testin tekemisen jälkeen?

Jos testi ei näytä sinun olevan raskaana, heität sen vain roskiin ja jatkat elämistä normaalisti. Negatiivinen tulos voi tietenkin olla pettymys, jos sinulla on vahva halu tulla raskaaksi, mutta älä luovuta vaan jatka yrittämistä luonnollisella menetelmällä. Säännöllistä yhteiselämää viettävä pariskunta, jolla on kahdesta kolmeen emätinyhdyntää viikossa, tulevat kahdeksassa tapauksessa kymmenestä raskaaksi vuoden sisällä. Mikäli niin ei tapahdu, hyvää apua on saatavilla ja voitte aloittaa kääntymällä terveyskeskuksenne puoleen päästäksenne jatkotutkimuksiin. Munasolujen ja siittöiden laatua voidaan tutkia, ja jos tutkimukset osoittavat raskaaksi tulemisessa olevan vaikeuksia, niin esimerkiksi koeputkihedelmöitys voi olla hyvä vaihtoehto. Jos sinulla on kysyttävää raskaustestistäsi, voit ottaa yhteyttä myös terveyskeskukseesi tai kätilösi vastaanotolle. He ovat siellä sinua varten ja auttavat sinua mieluusti.
Mikäli testitulos näyttää sinun olevan raskaana, on hyvä olla yhteydessä kätilön vastaanotolle heti. Pääset silloin nopeasti järjestelmiin sisälle ja sinulle voidaan varata hyvissä ajoin ultraäänitutkimus ja muut tutkimukset. Sinä ja kumppanisi alatte nyt elää hyvin jännittäviä aikoja me Quicktestillä toivotamme teille onnea raskauden ja vauvan kanssa.

FAQ

Kuinka luotettava raskaustesti on?

Meidän raskaustestejämme käytetään terveydenhuollossa useissa eurooppalaisissa sairaaloissa. Kaikki raskaustestit ovat CE-hyväksyttyjä ja ehdottomasti korkeinta laatua. Voimme turvallisesti sanoa, että meidän testimme ovat yhtä varmoja kuin terveydenhuollossa käytettävät testit.

Kuinka nopeasti saan testituloksen?

Selkeän vastauksen voi lukea noin viiden minuutin kuluttua. Kaksi viivaa tarkoittaa että olet raskaana, yksi viiva tarkoittaa että et ole raskaana.

Kuinka raskaustesti tehdään, miten toimin?

Yksinkertaista - pissaamalla testitikulle. Laske sen jälkeen testi tasaiselle alustalle ja odota viisi minuuttia.

Ovatko teidän raskaustestinne CE-merkittyjä?

Kyllä, kaikki testit ovat CE-hyväksyttyjä IVD-tuotteita. (In Vitro Diagnostic)

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
[email protected]
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram