Black Week -tarjous - 10% alennus koko valikoimasta! - Syötä alennuskoodi BLACKWEEK ostoskorissa.

Kalprotektiinitesti - Ongelmia suoliston kanssa?

Kalprotektiini testi

Ongelmia suoliston kanssa?

19.90 

  • Tulehduksellisen suolistosairauden (IBD) itsetesti
  • Helppo testaus kotona
  • Vastaus muutamassa minuutissa
  • CE-merkitty

Kalprotektiinitestimme havaitsee kohonneet kalprotektiinipitoisuudet ulosteesta. Kalprotektiiniä vapautuu ruoansulatuskanavan tulehdustiloissa, ja siksi merkkiainetta voidaan käyttää IBD:n ja IBS:n erottamiseen toisistaan.

Toistuvat suolisto-oireet, kuten ripuli, kipu, vatsakrampit, ruokahaluttomuus ja laihtuminen, voivat viitata tulehdukselliseen suolistosairauteen (IBD).

100% Tyytyväisyystakuu • Yli 48€ tilauksille ilmainen toimitus
Tuotteen esittely

Testaa itsesi IBD:n varalta - suolistotulehdus

IBD:lle on ominaista limakalvojen krooninen tulehdus suolessa. Suomi on yksi maailman maista, joissa esiintyy eniten IBD-tautia (tulehduksellisia suolistosairauksia), kuten Crohnin tautia ja haavaisen paksusuolitulehduksen kaltaisia sairauksia. IBD:llä on usein samoja oireita kuin IBS:llä, mutta se voi johtaa pysyviin ja vakavampiin suolistovaurioihin. Sekä seurauksien että hoidon osalta on suuria eroja, joten on tärkeää, että ruoansulatuskanavan ongelmista kärsivät henkilöt diagnosoidaan oikein ja että he voivat aloittaa yksilöllisen hoidon, gastroenterologien ja ravitsemusterapeuttien tuella. Quicktest-kalprotektiinitestillä saat muutamassa minuutissa selville, onko kalprotektiinipitoisuutesti koholla, mikä on merkki kroonisesta tulehduksellisesta suolistosairaudesta (IBD). Ulosteen kalprotektiinin testaaminen voi auttaa myös IBD:n poissulkemisessa, jotta useammat IBD:tä sairastavat henkilöt voidaan havaita ja antaa heille oikeaa hoitoa.

Huomiothan, että Quicktestin Kalprotektiinitesti ei anna diagnoosia, vaan se antaa indikaation. Ota aina yhteyttä lääkäriin kliinistä tutkimusta ja diagnoosia varten.

IBD:n oireet

IBD alkaa usein 15-40 vuoden iässä, ja sillä on suuri vaikutus sairastuneiden elämänlaatuun. Joskus tauti voi olla piilevä ja joskus aktiivinen. Oireet vaihtelevat tulehduksellisen suolistosairauden, kuten Crohnin taudin tai haavaisen paksusuolitulehduksen tyypin mukaan, mutta niissä on myös merkittäviä yhtäläisyyksiä.IBD:n oireita ovat usein:

  • vatsakipu
  • muutokset ulosteissa
  • verta tai limaa ulosteessa
  • laihtuminen

 

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-08-09
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Usein kysytyt kysymykset

Milloin testi on suoritettava?

Testi voidaan tehdä, kun esiintyy jatkuvaa vatsakipua tai ripulia. Peräsuolen verenvuoto, laihtuminen tai anemia (verenvähennys) voivat myös lisätä IBD:n todennäköisyyttä. Testi voidaan tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Testiä ei voida tehdä nestemäisille ulosteille (ripuli), joten sinun on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen testin suorittamista, jos sinulla on ripuli. Henkilöille, joiden sukulaiset kärsivät kroonisesta tulehduksellisesta suolistosairaudesta, suositellaan säännöllistä testausta.

Miten testi toimii?

Testin teet kotona rauhassa 96,4 prosentin luotettavuudella!
Ulostenäyte kerätään erityisellä keräysliuskalla, joka asetetaan wc-istuimeen. Sen jälkeen otat keräystikun avulla ulostetta kolmesta eri paikasta ja laitat sen pulloon, jossa on laimennusnestettä. Ravista. Neste tiputetaan testikasettiin. Lue tulokset 10 minuutin kuluttua.

Mitä teen, jos tulos on positiivinen?

Jos tulos on positiivinen, sinulla on suurella todennäköisyydellä tulehduksellinen suolistosairaus (IBD), ja sinun on otettava yhteyttä lääkäriin. Lääkäri päättää tämän jälkeen, onko syytä tehdä lisäkokeita.

Mitä teen, jos tulos on negatiivinen?

Jos tulos on negatiivinen, on epätodennäköistä, että sinulla on tulehduksellinen suolistosairaus (IBD). Jos oireet kuitenkin jatkuvat, oireet johtuvat todennäköisesti toiminnallisesta suolistosairaudesta (IBS), ja sinun on otettava yhteys lääkäriin. Lääkäri päättää sitten, onko syytä tehdä lisäkokeita.

Ohjekirja
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram