Black Week -tarjous - 10% alennus koko valikoimasta! - Syötä alennuskoodi BLACKWEEK ostoskorissa.

Maitoproteiiniallergiatesti

Maitoallergia testi

24.90 

  • Maitoallergian itsetesti (lehmänmaitoproteiini)
  • Helppo testaus kotona
  • Vastaus muutamassa minuutissa
  • CE-merkitty

Maitoallergiatestimme havaitsee verestä korkeat vasta-ainepitoisuudet (IgE), jotka liittyvät erityisesti maitoproteiiniallergiaan.

Huomautus: Quicktest-maitoallergiatestillä ei tehdä diagnoosia, vaan se antaa indikaation. Ota aina yhteyttä lääkäriin kliinistä tutkimusta ja diagnoosia varten.

100% Tyytyväisyystakuu • Yli 48€ tilauksille ilmainen toimitus
Tuotteen esittely

Testaa, jos kärsit maitoallergiasta

Lehmänmaitoallergia on yksi yleisimmistä ruoka-aineallergioista, ja se voi vaikuttaa merkittävästi allergisen henkilön elämänlaatuun. Allergia on yleisintä lapsilla, ja 75-90 prosenttia tapauksista ilmenee ensimmäisen elinkuukauden aikana. On kuitenkin huomattava, että lehmänmaitoallergiaa esiintyy myös vanhemmissa ikäryhmissä. Maitoa ja maitopohjaisia proteiineja on monissa eri elintarvikkeissa, ja allergiatestaus on yksi ensimmäisistä askeleista elämänlaadun parantamiseksi.

Quicktest-maitoallergiatestillä saat nopean ja luotettavan vastauksen. Voit tehdä itsetestauksen kotona rauhassa. Helpolla sormenpistolla voidaan havaita kohonneita IgE-allergian vasta-aineita lehmänmaitoproteiinia vastaan. Korkea IgE-pitoisuus on varma merkki lehmänmaitoproteiiniallergiasta. Jotta testi olisi luotettava, on kuitenkin tärkeää, että sinulla on ollut oireita aiemmin tai että sinulla on oireita. Normaali IgE-taso ei voi sulkea pois mahdollisuutta, että sinulle kehittyy tulevaisuudessa allergioita. Joillakin henkilöillä voi olla kohonnut spesifisen IgE:n taso ilman maitoproteiiniallergian oireita, joskus voi esiintyä lievää pahoinvointia, toisissa tapauksissa voi esiintyä vakavampaa pahoinvointia.

Lehmänmaitoallergian oireet

Lehmänmaitoallergia tarkoittaa, että olet allerginen yhdelle tai useammalle maidon proteiinille. Lehmänmaitoallergia voi ilmetä moninaisin oirein, ja on tavallista, että oireita on useita samanaikaisesti. Joitakin yleisiä oireita ovat vatsakipu, ripuli, oksentelu, veri ulosteessa, lievä painonnousu, ruokahaluttomuus, huulten ja kasvojen turpoaminen, nokkosihottuma ja/tai ekseema. Useimmilla lehmänmaitoallergikoilla on samanaikaisesti useita oireita.

 

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-08-09
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on maitoallergialla ja laktoosi-intoleranssilla?

Yksinkertaistettu vastaus: Maitoallergia (jota kutsutaan myös lehmänmaitoallergiaksi, lehmänmaitoproteiiniallergiaksi jne.) johtuu siitä, että elimistön immuunijärjestelmä reagoi maitotuotteiden proteiineihin. Laktoosi-intoleranssi johtuu suoliston kyvyttömyydestä pilkkoa maitosokeria (eli laktoosia). Laktoosi-intoleranssi ei siis ole allergia, vaan entsyymipuutos.

Kenellä voi olla tai saada maitoallergia?

Maitoallergia on yleinen imeväisiässä, mutta se vaikuttaa myös vanhempiin lapsiin ja aikuisiin. Monilla ihmisillä on maitoproteiiniallergia tietämättään.

Voinko testata lastani?

Kyllä, mutta emme suosittele testausta alle 3-vuotiaille lapsille. Syynä on se, että testimme mukana olevaa lansettia ei ole tarkoitettu pienemmille lapsille. Toinen syy on se, että verinäytteenoton pitäisi suorittaa lääketieteellisesti koulutettu henkilö, joka on tottunut käsittelemään lapsia näytteenottohetkellä.

Kuinka voit tietää, onko sinulla maitoallergia?

Se on yksilöllistä, jotkut ihmiset pystyvät nauttimaan pieniä maitomääriä ilman havaittavaa reaktiota, kun taas toiset saattavat tarvita tehohoitoa sairaalassa saman maitomäärän nauttimisesta. Maitoallergian yleisiä oireita ovat vatsakipu, ripuli, päänsärky, kutina, ihottuma, huulten ja kasvojen turvotus, hengenahdistus ja oksentelu. Yleisin oire on kuitenkin yleinen vatsavaiva.

Onko maitoproteiiniallergiaan olemassa hoitoa?

Ei, ainoa asia, joka auttaa, on maidon ja maitoa sisältävien elintarvikkeiden jättäminen kokonaan pois.

Ohjekirja
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram