Maitoproteiiniallergiatesti

Maitoallergia testi

22.50 

  • Maitoallergian itsetesti (lehmänmaitoproteiini)
  • Helppo testaus kotona
  • Vastaus muutamassa minuutissa
  • CE-merkitty

Maitoallergiatestimme havaitsee verestä korkeat vasta-ainepitoisuudet (IgE), jotka liittyvät erityisesti maitoproteiiniallergiaan.

Huomautus: Quicktest-maitoallergiatestillä ei tehdä diagnoosia, vaan se antaa indikaation. Ota aina yhteyttä lääkäriin kliinistä tutkimusta ja diagnoosia varten.

100% Tyytyväisyystakuu

Yli 99€ tilauksille ilmainen toimitus

Osta enemmän ja säästä rahaa

Osta 1 kpl
22.50 
Total:
22.50 
Osta 2 kpl ja saat 10%
22.50 
20.25 
Total:
Osta 3+ kpl ja saat 25%
22.50 
16.88 
Total:
x

Maitoallergia testi

22.50 

Osta enemmän ja säästä rahaa

Osta 1 kpl
22.50 
Total:
22.50 
Osta 2 kpl ja saat 10%
22.50 
20.25 
Total:
Osta 3+ kpl ja saat 25%
22.50 
16.88 
Total:
x
Tuotteen esittely

Testaa, jos kärsit maitoallergiasta

Lehmänmaitoallergia on yksi yleisimmistä ruoka-aineallergioista, ja se voi vaikuttaa merkittävästi allergisen henkilön elämänlaatuun. Allergia on yleisintä lapsilla, ja 75-90 prosenttia tapauksista ilmenee ensimmäisen elinkuukauden aikana. On kuitenkin huomattava, että lehmänmaitoallergiaa esiintyy myös vanhemmissa ikäryhmissä. Maitoa ja maitopohjaisia proteiineja on monissa eri elintarvikkeissa, ja allergiatestaus on yksi ensimmäisistä askeleista elämänlaadun parantamiseksi.

Quicktest-maitoallergiatestillä saat nopean ja luotettavan vastauksen. Voit tehdä itsetestauksen kotona rauhassa. Helpolla sormenpistolla voidaan havaita kohonneita IgE-allergian vasta-aineita lehmänmaitoproteiinia vastaan. Korkea IgE-pitoisuus on varma merkki lehmänmaitoproteiiniallergiasta. Jotta testi olisi luotettava, on kuitenkin tärkeää, että sinulla on ollut oireita aiemmin tai että sinulla on oireita. Normaali IgE-taso ei voi sulkea pois mahdollisuutta, että sinulle kehittyy tulevaisuudessa allergioita. Joillakin henkilöillä voi olla kohonnut spesifisen IgE:n taso ilman maitoproteiiniallergian oireita, joskus voi esiintyä lievää pahoinvointia, toisissa tapauksissa voi esiintyä vakavampaa pahoinvointia.

Lehmänmaitoallergian oireet

Lehmänmaitoallergia tarkoittaa, että olet allerginen yhdelle tai useammalle maidon proteiinille. Lehmänmaitoallergia voi ilmetä moninaisin oirein, ja on tavallista, että oireita on useita samanaikaisesti. Joitakin yleisiä oireita ovat vatsakipu, ripuli, oksentelu, veri ulosteessa, lievä painonnousu, ruokahaluttomuus, huulten ja kasvojen turpoaminen, nokkosihottuma ja/tai ekseema. Useimmilla lehmänmaitoallergikoilla on samanaikaisesti useita oireita.

 

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-08-09
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Lue lisää...
Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on maitoallergialla ja laktoosi-intoleranssilla?

Yksinkertaistettu vastaus: Maitoallergia (jota kutsutaan myös lehmänmaitoallergiaksi, lehmänmaitoproteiiniallergiaksi jne.) johtuu siitä, että elimistön immuunijärjestelmä reagoi maitotuotteiden proteiineihin. Laktoosi-intoleranssi johtuu suoliston kyvyttömyydestä pilkkoa maitosokeria (eli laktoosia). Laktoosi-intoleranssi ei siis ole allergia, vaan entsyymipuutos.

Kenellä voi olla tai saada maitoallergia?

Maitoallergia on yleinen imeväisiässä, mutta se vaikuttaa myös vanhempiin lapsiin ja aikuisiin. Monilla ihmisillä on maitoproteiiniallergia tietämättään.

Voinko testata lastani?

Kyllä, mutta emme suosittele testausta alle 3-vuotiaille lapsille. Syynä on se, että testimme mukana olevaa lansettia ei ole tarkoitettu pienemmille lapsille. Toinen syy on se, että verinäytteenoton pitäisi suorittaa lääketieteellisesti koulutettu henkilö, joka on tottunut käsittelemään lapsia näytteenottohetkellä.

Kuinka voit tietää, onko sinulla maitoallergia?

Se on yksilöllistä, jotkut ihmiset pystyvät nauttimaan pieniä maitomääriä ilman havaittavaa reaktiota, kun taas toiset saattavat tarvita tehohoitoa sairaalassa saman maitomäärän nauttimisesta. Maitoallergian yleisiä oireita ovat vatsakipu, ripuli, päänsärky, kutina, ihottuma, huulten ja kasvojen turvotus, hengenahdistus ja oksentelu. Yleisin oire on kuitenkin yleinen vatsavaiva.

Onko maitoproteiiniallergiaan olemassa hoitoa?

Ei, ainoa asia, joka auttaa, on maidon ja maitoa sisältävien elintarvikkeiden jättäminen kokonaan pois.

Ohjekirja
Lääkäri kertoo

Allergiat ovat yleistymässä, ja niiden syy on kiistanalainen, mutta todennäköisesti ympäristö, elämäntapa ja nykyaikainen ruokavalio vaikuttavat niihin. Lasten, joilla on paljon sisaruksia, on myös osoitettu vähentävän riskiä sairastua tiettyihin allergioihin. Allergialääkäri tekee "prick-testin", yleensä vain allergisen reaktion yhteydessä tai jos vanhemmalla on todettu allergia.
Itsetestaus voi antaa viitteitä siitä, onko kyseessä erityinen allergia esimerkiksi maitoproteiineille.

Fredrik Lönnqvist

Laillistettu lääkäri

Asiakaskokemuksia

5

(1)

Mattias
Minulla on ollut paha/herkkä vatsa teini-iästä lähtien, vaikka en ole koskaan yhdistänyt sitä maitoon tai maitotuotteisiin. Se ei ole ollut oikeastaan mitään vakavaa, ei niin, että olisin joutunut "hullun lailla ryntäämään" vessaan - se on ollut lähinnä vatsavaivaa jonkin aikaa maitoa sisältävän aamukahvin tai maitoa/kermaa sisältävän aterian jälkeen. Vessasta on kuitenkin tullut paikka, jossa olen viettänyt aikaa, myönnän sen. Mutta muutaman vuoden kuluttua siitä, kun ongelmat tulivat teini-ikäisenä, siihen on lopulta tottunut, mutta viime aikoina se on hieman pahentunut. Olen ottanut asian puheeksi terveyskeskuksessa jne, mutta se oli enemmän tai vähemmän hyödytöntä... Olen yrittänyt sulkea ruokavaliosta pois erilaisia asioita, kaikkea tietyistä mausteista, hiilihydraateista, liian rasvaista ruokaa, testannut jaksottaista paastoa, jättänyt gluteenin pois jne jne jne... Lopuksi tein maitoallergiatestin, lähinnä koska olin hieman utelias, koska olen yrittänyt sulkea pois suurimman osan asioista, olin hieman epäileväinen, mutta se näytti positiivista! Olin lievästi sanottuna yllättynyt, olin sekä iloinen että hieman "loukkaantunut". Ajattelin, että testi saattoi olla väärässä tai että tein jotain väärin testatessani, olin selvästi yllättynyt, mutta päätin sulkea maidon kokonaan pois ja jo seuraavana päivänä ei ollut käyntiä vessassa aamukahvin jälkeen, vatsa oli selvästi parempi. Ajattelin, että se on varmaan kertaluonteinen juttu... mutta nyt on mennyt noin 2 viikkoa ja vatsa tuntuu niin... vakaalta! Lisäksi olen laihtunut jonkin verran, olo on vähemmän turvonnut ja "pullea" sekä vatsan että kasvojen osalta. En tiedä liittyykö se maitoon vai kuvittelenko vain. Mutta VIHDOIN tuntuu, että hallitsen vatsaani, eikä se hallitse minua! Voin siis todella suositella testausta, jos on epäilyksiä maitotuoteyliherkkyydestä. Koska jos vatsaongelmat johtuvat tavallisesta maidosta, sen huomaa lähes välittömästi.
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Maitoallergia testi

5

(1)

22.50 

  • Maitoallergian itsetesti (lehmänmaitoproteiini)
  • Helppo testaus kotona
  • Vastaus muutamassa minuutissa
  • CE-merkitty

Maitoallergiatestimme havaitsee verestä korkeat vasta-ainepitoisuudet (IgE), jotka liittyvät erityisesti maitoproteiiniallergiaan.

Huomautus: Quicktest-maitoallergiatestillä ei tehdä diagnoosia, vaan se antaa indikaation. Ota aina yhteyttä lääkäriin kliinistä tutkimusta ja diagnoosia varten.

Osta enemmän ja säästä rahaa

Osta 1 kpl
22.50 
Total:
22.50 
Osta 2 kpl ja saat 10%
22.50 
20.25 
Total:
Osta 3+ kpl ja saat 25%
22.50 
16.88 
Total:
x
100% Tyytyväisyystakuu • Yli 99€ tilauksille ilmainen toimitus

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnordBudbee
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest NorwayQuicktest BelgiumQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram