Black Week -tarjous - 10% alennus koko valikoimasta! - Syötä alennuskoodi BLACKWEEK ostoskorissa.

Rauta & Kilpirauhastesti
Raudanpuutetesti
Raudanpuutetesti
pipett
Lansett
Rauta & Kilpirauhastesti

Raudanpuutetesti

Tarkista jos sinulla on raudanpuutetta

24.95 

  • Mittaa ferritiinitasoa
  • Helppo testaus kotona
  • Vastaus muutamassa minuutissa
  • CE-merkitty

Raudanpuutetestimme mittaa veresi ferritiinipitoisuutta, joka edustaa rautavarastojasi. Alhaiset ferritiinipitoisuudet viittaavat raudanpuutteeseen.

Alhainen ferritiinipitoisuus voi johtaa alhaiseen hemoglobiinipitoisuuteen, mikä puolestaan tarkoittaa, että havaitsemattomasta raudanpuutteesta voi aiheutua muun muassa heikentynyt hapenottokyky. Kun alhainen ferritiinipitoisuus havaitaan varhaisessa vaiheessa, lääketieteellisillä jatkotutkimuksilla sekä lääkityksellä voidaan estää vakavia terveydellisiä ongelmia. Raudanpuutetestimme näyttää positiivista, kun rautapitoisuus on alle 20ng/ml.

100% Tyytyväisyystakuu • Yli 48€ tilauksille ilmainen toimitus
Tuotteen esittely

Testaa raudanpuute helposti kotona raudanpuutetestillä

Raudanpuute on yksi yleisimmistä ravitsemuksellisista puutteista maailmanlaajuisesti. Raudanpuutetta ilman anemiaa esiintyy noin 25 prosentilla hedelmällisistä naisista. Quicktest-raudanpuutetestillä voit nopeasti ja helposti tarkistaa itse, mikäli kärsit raudanpuutteesta. Saat vastauksen 10 minuutissa. Raudanpuutetestimme mittaa veressäsi olevan ferritiinin määrää, joka on vereen varastoitunutta rautaa sekä verrannollinen rautapitoisuuksiisi. Testi koostuu kotitestipakkauksesta, ja se tehdään ottamalla verinäytteen sormenpäästäsi. Raudanpuutetestimme näyttää positiivista tulosta, kun rautapitoisuus on alle 20 ng/ml.

Mikä on raudanpuute ja mistä se johtuu?

Rautaa tarvitaan elimistössä hemoglobiinin tuottamiseen. Se on rautapitoinen proteiini, jonka tehtävä on kuljettaa happea muun muassa keuhkoista lihaksiin ja aivoihin. Raudanpuute tarkoittaa, että elimistösi ei pysty tuottamaan hemoglobiinia, eli proteiinia, joka kuljettaa happea kehossa. Rautataso voi olla alhainen, mutta Hb (hemoglobiini) taso voi olla hyvä, eikä raudanpuute välttämättä tarkoita anemiaa (eli veren heikentynyttä kykyä vastaanottaa happea johtuen punasolujen puutteesta). Hoitamaton raudanpuute voi kuitenkin johtaa alhaiseen Hb-arvoon.

Raudanpuute voi johtua monista syistä, kuten runsaista kuukautisista, mahahaavoista, suolistosairauksista, gluteeniyliherkkyydestä tai muista syistä, kuten raskaudesta. Naiset, joilla on runsaat kuukautisvuodot ja syövät yksitoikkoista ruokavaliota, kärsivät usein raudanpuutteesta. Jos olet menettänyt paljon verta onnettomuudessa, sinulla voi myös esiintyä raudanpuutetta. Yleensä raudanpuute ei ole hengenvaarallinen, mutta se vaikuttaa elämänlaatuun.

Yleiset raudanpuutteen oireet

Raudanpuutteen oireisiin voi liittyä useita eri sairauksia tai puutostiloja, mutta tyypillisiä oireita ovat väsymys, huimaus, sydämentykytys, kalpeus, kalpeat kasvot, vilunväristykset, päänsärky, levottomat jalat, kuiva iho ja hiustenlähtö. Huomaamaton raudanpuute voi johtaa anemiaan.

 

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-06-08
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Usein kysytyt kysymykset

Miksi rautapitoisuuden testaaminen on tärkeää?

Rauta on elintärkeä ja välttämätön hivenaine, jonka päätehtävänä on kuljettaa happea kaikkiin kehon soluihin. Raudanpuute johtaa nopeasti veren puutteeseen, jota kutsutaan anemiaksi. Yleisimpiä raudanpuuteanemian oireita ovat väsymys ja heikentynyt fyysinen suorituskyky. Onneksi raudanpuute on yleensä suhteellisen helppo hoitaa, kun se on havaittu. Monissa tapauksissa riittää ylimääräinen rautalisä lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi.

Mitä eroa on hb:llä (hemoglobiinilla) ja ferritiinillä?

Ferritiini on elimistön proteiini, joka sitoo rautaa. Ferritiinin määrä veressä osoittaa, kuinka paljon rautaa on varastoitunut elimistöön. Elimistö tarvitsee rautaa punasoluissa olevan hemoglobiinin tuottamiseen. Hemoglobiini (Hb) puolestaan vastaa hapen sitomisesta ja kuljettamisesta. Hemoglobiiniarvo on siis punasolujen hapensitomiskyvyn mittari.

Voiko minulla olla alhainen ferritiiniarvo mutta normaali Hb-arvo?

Kun tarkistat Hb-arvosi (hemoglobiini), tarkistat verenkuvasi. Jos Hb-arvo on alhainen, sitä voidaan kutsua myös alhaiseksi verenkuvaksi. Alhainen ferritiiniarvo näkyy raudanpuutteessa usein aikaisemmin kuin alhainen Hb-arvo. Ferritiini ei yleensä sisälly verenkuvan tarkistukseen, vaan se testataan erikseen. Hb-arvosi voi siis olla normaali, mutta ferritiiniarvosi alhainen. Alhainen ferritiini eli raudanpuute tarkoittaa, että elimistössä on jostain syystä liian vähän varastoitunutta rautaa. Raudanpuute voi puolestaan johtaa anemiaan, sillä rautaa tarvitaan hemoglobiinissa. Raudanpuute ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita anemiaa, sillä raudanpuutetta voi esiintyä ilman anemiaa.

Milloin voin tehdä raudanpuutetestin?

Testi voidaan tehdä oireiden, kuten kalpeuden, väsymyksen, päänsäryn, sydämentykytyksen ja raskauden aikana. Raudanpuutetestimme voidaan tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta sitä tulisi välttää sairaustapauksissa, kuten akuutin tulehduksen yhteydessä tai jos perna tai maksa on vaurioitunut.

Voiko tulos olla virheellinen?

Tulos on oikea, jos ohjeita on noudatettu. Tulos voi olla virheellinen, jos testi on altistunut kosteudelle tai jos veri on saastunut. Liian paljon tai liian vähän verta voi antaa väärän tuloksen. Pipetti on suunniteltu siten, että varmistetaan oikea verimäärä, joka käytetään.

Mitä teen, jos raudanpuutetesti on positiivinen?

Ota tällöin yhteyttä lääkäriin ja kerro, että olet tehnyt Quicktest-raudanpuutetestin ja että tulos oli positiivinen. Raudanpuute ja raudanpuuteanemia eivät ole itsenäisiä sairauksia, vaan niiden taustalla on aina jokin syy.

Ohjevideo
Tuotetiedot

Tyyppi

Veri

Raja-arvo

20 ng/ml

Analysoi

Ferritiinitasot

Luotettavuus

98%

Testitulos/min

10
Ohjekirja
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram