Black Week -tarjous - 10% alennus koko valikoimasta! - Syötä alennuskoodi BLACKWEEK ostoskorissa.

Ruokaintoleranssitesti
Ruokaintoleranssitesti
Ruokaintoleranssitesti

Ruokaintoleranssitesti

Onko sinulla ruoka-aineintoleranssi?

159.50 

 • Kotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille
 • Testimenetelmä: verinäyte sormenpäästä
 • Tulokset noin 8 päivän kuluessa
 • Tarkka tulosraportti

Ruoka-aineintoleranssitestissämme analysoidaan herkkyyttä 120 ruoka-aineelle ja 20 lisäaineelle. Voit tehdä testin itse helposti ja kätevästi kotoa käsin. Näyte lähetetään suoraan laboratorioomme analysoitavaksi. Saat testituloksen noin 8 työpäivän kuluessa.

Jos epäilet, että sinulla saattaa olla ruoka-aineintoleranssi, Quicktestin Ruokaintoleranssitesti on hyvä ensimmäinen askel. Se sopii myös ihmisille, joilla on hajanaisia oireita, kuten erilaisia ruoansulatuskanavan vaivoja, väsymystä, päänsärkyä tai ihovaivoja.

 

100% Tyytyväisyystakuu • Yli 48€ tilauksille ilmainen toimitus
Tuotteen esittely

Testaa itsesi ruoka-aineintoleranssin varalta

Ruokaintoleranssitestimme analysoi 120 elintarvikkeen ja 20 yleisimmän lisä-, säilöntä- ja väriaineen intoleranssin. Testillä voidaan myös selvittää, mihin elintarvikkeisiin immuunijärjestelmä reagoi ja mikä voi olla erilaisten oireiden osasyy.

Analyysi tehdään verinäytteesä, joka otetaan yksinkertaisella sormenpistolla. Verinäyte lähetetään etukäteen maksetulla kirjeellä suoraan laboratorioomme. BMA-analyytikkomme (biolääketieteelliset analyytikot) analysoivat näytteen ja etsivät erityisiä IgG-vasta-aineita valittuja elintarvikkeita ja lisäaineita vastaan. Korkeat IgG-vasta-aineiden pitoisuudet osoittavat, että sinulla on ruoka-aineintoleranssin aiheuttama tulehdus. Kun analyysi on valmis, sinulle lähetetään tarkempi tulosraportti, josta käy selvästi ilmi havaitut intoleranssit.

Täältä löydät luettelon kaikista ruoka-aineintoleranssitestissä analysoitavista aineista.

Mitä on ruoka-aineintoleranssi?

Ruokaintoleranssit eli yliherkkyysreaktiot eri elintarvikkeille ja lisäaineille ovat yhä yleisempiä. Ruoka-aineintoleranssi on merkki siitä, että sinulta puuttuu entsyymejä, joita tarvitaan tiettyjen elintarvikkeiden hajottamiseen ja imeytymiseen. Yleisiä ruoka-aineintoleransseja ovat laktoosi, gluteeni ja kananmunat. Tällöin elimistön sietokyky ruokaa kohtaan heikkenee, ja joka kerta, kun nautit sitä, kehossasi syntyy reaktio, joka aiheuttaa erilaisia epämukavuuksia ja terveysongelmia ja voi lisätä muiden tulehdussairauksien riskiä. Toisin kuin allergiat, ruoka-aineintoleranssin oireet ilmenevät usein viiveellä, eli oireiden ilmaantuminen voi kestää useita tunteja. Tämä vaikeuttaa usein intoleranssin havaitsemista ja sen yhdistämistä johonkin syötyyn ruokaan.

Ruokaintoleranssin oireet

Monet oireet ovat hajanaisia, kuten:

 • Vatsavaivat, kuten ummetus / ripuli / kaasu / turvonnut vatsa
 • Päänsärky tai migreeni
 • Erilaiset iho-ongelmat, kuten kutina / ihottuma / finnit / ekseema / rosacea
 • Väsymys, aivosumu, unihäiriöt
 • Ahdistus, masennus tai huoli
 • Mielialanvaihtelut
 • Korvien kutina, tukkoinen nenä ja hengitysvaikeudet
 • Korkea syke

Henkilö, jolla on havaitsematon ruoka-aineintoleranssi rasittaa suolistoaan, kun hän syö ainetta, jonka hajottamiseksi tarvittavat entsyymit puuttuvat suolistosta. Jokaisen altistumisen yhteydessä, määrästä riippumatta, suolen limakalvo vaurioituu ja kyky imeä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita voi heikentyä. Siksi on tavallista, että ruoka-aineintoleransseihin liittyy puutostiloja, kuten raudanpuutetta ja D-vitamiinin puutetta.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä testataan?

 • 120 yleisintä ruoka-ainetta, kuten viljat, maitotuotteet, kahvi, tee, kananmunat, vihannekset, hedelmät ja eläintuotteet.
 • 20 lisä-, säilöntä- ja väriainetta.

Mitä eroa on ruoka-aineintoleranssilla ja allergialla?

Ruokaintoleranssi johtuu epänormaalista herkkyydestä jollekin ruoka-aineelle, eikä sitä pidä sekoittaa allergiseen reaktioon. Allergiassa elimistö tuottaa IgE-vasta-aineita, jotka aktivoivat histamiineja vapauttavia aineita. Nämä aiheuttavat yleensä välittömän ja usein vakavan reaktion aineen nauttimisen tai sille altistumisen jälkeen. Ruoka-aineintoleranssissa tai yliherkkyysreaktiossa elimistö tuottaa myös vasta-aineita, mutta niitä kutsutaan IgG-vasta-aineiksi, jotka eroavat allergisessa reaktiossa tuotetuista vasta-aineista, koska ne eivät koske immuunijärjestelmän vasta-aineita.

Voiko ruoka-aineintoleranssista toipua?

Kun jätät pois ne ruoka-aineet, joille olet intolerantti, tulehdusprosessi voi vähentyä ja jopa hävitä kokonaan. Näin keho voi toipua, ja vähitellen voit aloittaa ruokien uudelleen syömisen.

Miten testitulokset esitetään?

Kun analyysi on valmis, lähetetään tarkka tulosraportti, josta käy selvästi ilmi kaikki havaitut intoleranssit. Testitulokset antavat myös suosituksia siitä, mitä ruoka-aineita kannattaa välttää tai mitä ruoka-aineita voi korvata muilla samankaltaisilla ruoka-aineilla. Testitulos perustuu intoleranssiasteeseen, joka vastaa kolmea eri tasoa. Sen mukaan, kuinka intolerantti olet, saat suosituksia ravintoaineiden poistamisesta ja uudelleen käyttöönotosta.
Voivatko lapset tehdä testin?

Kyllä, mutta emme suosittele testausta alle 3-vuotiaille lapsille. Syynä on se, että testissämme mukana ollutta lansettia ei ole tarkoitettu nuoremmille lapsille. Toinen syy on se, että verinäytteenoton pitäisi suorittaa lääketieteellisesti koulutettu henkilö, joka on tottunut käsittelemään lapsia näytteenottohetkellä.

Missä testit analysoidaan?

Kaikki testit analysoidaan Italiassa sijaitsevassa laboratoriossamme erikoistuneiden biolääketieteen analyytikkojen ja lääkäreiden toimesta. Kun verinäyte on saapunut laboratorioomme, saat tulokset noin 8 työpäivän kuluessa.

Ohjekirja
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Quicktest Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnord
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Quicktest Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest Norway
magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram