quicktest_matintolerans_v2
quicktest_matintolerans_testpad
quicktest_matintolerans_v2
quicktest_matintolerans_testpad

Ruokaintoleranssitesti

Onko sinulla ruoka-aineintoleranssi?

Alkuperäinen hinta oli: 129 €.Nykyinen hinta on: 99 €.

 • Kotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille
 • Testimenetelmä: verinäyte sormenpäästä
 • Tulokset noin 8-12 päivän kuluessa
 • Tarkka tulosraportti

Ruoka-aineintoleranssitestissämme analysoidaan herkkyyttä 120 ruoka-aineelle ja 20 lisäaineelle. Voit tehdä testin itse helposti ja kätevästi kotoa käsin. Näyte lähetetään suoraan laboratorioomme analysoitavaksi. Saat testituloksen noin 8-12 työpäivän kuluessa.

Jos epäilet, että sinulla saattaa olla ruoka-aineintoleranssi, Quicktestin Ruokaintoleranssitesti on hyvä ensimmäinen askel. Se sopii myös ihmisille, joilla on hajanaisia oireita, kuten erilaisia ruoansulatuskanavan vaivoja, väsymystä, päänsärkyä tai ihovaivoja.

Huomaa, että testiä ei voi tehdä alle 3-vuotiaille lapsille.

 

100% Tyytyväisyystakuu

Yli 99€ tilauksille ilmainen toimitus

x

TÄRKEÄÄ TIETOA

Laboratoriotestimme koostuvat kahdesta osasta. On erittäin tärkeää, että luet kaikki tiedot ennen testin suorittamista.

Osa 1 - Terveysselvitys

Ensimmäisessä osassa on täytettävä PAKOLLINEN terveysselvitys. Voit täyttää terveysselvityksen täällä.
Laboratorio EI VOI analysoida näytettäsi, ellei terveysselvitystä ole tehty.

Osa 2 - Näytteenotto

Noudata huolellisesti ohjeita. Muista, että sinun on merkittävä näytteeseen tietosi, jotta se voidaan lähettää laboratorioon. Jos näytettä ei ole merkitty, se hylätään.

Ruokaintoleranssitesti

Alkuperäinen hinta oli: 129 €.Nykyinen hinta on: 99 €.

x
Tuotteen esittely

Testaa itsesi ruoka-aineintoleranssin varalta

Ruokaintoleranssitestimme analysoi 120 elintarvikkeen ja 20 yleisimmän lisä-, säilöntä- ja väriaineen intoleranssin. Testillä voidaan myös selvittää, mihin elintarvikkeisiin immuunijärjestelmä reagoi ja mikä voi olla erilaisten oireiden osasyy.

Analyysi tehdään verinäytteesä, joka otetaan yksinkertaisella sormenpistolla. Verinäyte lähetetään etukäteen maksetulla kirjeellä suoraan laboratorioomme. BMA-analyytikkomme (biolääketieteelliset analyytikot) analysoivat näytteen ja etsivät erityisiä IgG-vasta-aineita valittuja elintarvikkeita ja lisäaineita vastaan. Korkeat IgG-vasta-aineiden pitoisuudet osoittavat, että sinulla on ruoka-aineintoleranssin aiheuttama tulehdus. Kun analyysi on valmis, sinulle lähetetään tarkempi tulosraportti, josta käy selvästi ilmi havaitut intoleranssit.

Täältä löydät luettelon kaikista ruoka-aineintoleranssitestissä analysoitavista aineista.

Mitä on ruoka-aineintoleranssi?

Ruokaintoleranssit eli yliherkkyysreaktiot eri elintarvikkeille ja lisäaineille ovat yhä yleisempiä. Ruoka-aineintoleranssi on merkki siitä, että sinulta puuttuu entsyymejä, joita tarvitaan tiettyjen elintarvikkeiden hajottamiseen ja imeytymiseen. Yleisiä ruoka-aineintoleransseja ovat laktoosi, gluteeni ja kananmunat. Tällöin elimistön sietokyky ruokaa kohtaan heikkenee, ja joka kerta, kun nautit sitä, kehossasi syntyy reaktio, joka aiheuttaa erilaisia epämukavuuksia ja terveysongelmia ja voi lisätä muiden tulehdussairauksien riskiä. Toisin kuin allergiat, ruoka-aineintoleranssin oireet ilmenevät usein viiveellä, eli oireiden ilmaantuminen voi kestää useita tunteja. Tämä vaikeuttaa usein intoleranssin havaitsemista ja sen yhdistämistä johonkin syötyyn ruokaan.

Ruokaintoleranssin oireet

Monet oireet ovat hajanaisia, kuten:

 • Vatsavaivat, kuten ummetus / ripuli / kaasu / turvonnut vatsa
 • Päänsärky tai migreeni
 • Erilaiset iho-ongelmat, kuten kutina / ihottuma / finnit / ekseema / rosacea
 • Väsymys, aivosumu, unihäiriöt
 • Ahdistus, masennus tai huoli
 • Mielialanvaihtelut
 • Korvien kutina, tukkoinen nenä ja hengitysvaikeudet
 • Korkea syke

Henkilö, jolla on havaitsematon ruoka-aineintoleranssi rasittaa suolistoaan, kun hän syö ainetta, jonka hajottamiseksi tarvittavat entsyymit puuttuvat suolistosta. Jokaisen altistumisen yhteydessä, määrästä riippumatta, suolen limakalvo vaurioituu ja kyky imeä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita voi heikentyä. Siksi on tavallista, että ruoka-aineintoleransseihin liittyy puutostiloja, kuten raudanpuutetta ja D-vitamiinin puutetta.

Lue lisää...
Usein kysytyt kysymykset

Mitä testataan?

 • 120 yleisintä ruoka-ainetta, kuten viljat, maitotuotteet, kahvi, tee, kananmunat, vihannekset, hedelmät ja eläintuotteet.
 • 20 lisä-, säilöntä- ja väriainetta.

Mitä eroa on ruoka-aineintoleranssilla ja allergialla?

Ruokaintoleranssi johtuu epänormaalista herkkyydestä jollekin ruoka-aineelle, eikä sitä pidä sekoittaa allergiseen reaktioon. Allergiassa elimistö tuottaa IgE-vasta-aineita, jotka aktivoivat histamiineja vapauttavia aineita. Nämä aiheuttavat yleensä välittömän ja usein vakavan reaktion aineen nauttimisen tai sille altistumisen jälkeen. Ruoka-aineintoleranssissa tai yliherkkyysreaktiossa elimistö tuottaa myös vasta-aineita, mutta niitä kutsutaan IgG-vasta-aineiksi, jotka eroavat allergisessa reaktiossa tuotetuista vasta-aineista, koska ne eivät koske immuunijärjestelmän vasta-aineita.

Voiko ruoka-aineintoleranssista toipua?

Kun jätät pois ne ruoka-aineet, joille olet intolerantti, tulehdusprosessi voi vähentyä ja jopa hävitä kokonaan. Näin keho voi toipua, ja vähitellen voit aloittaa ruokien uudelleen syömisen.

Miten testitulokset esitetään?

Kun analyysi on valmis, lähetetään tarkka tulosraportti, josta käy selvästi ilmi kaikki havaitut intoleranssit. Testitulokset antavat myös suosituksia siitä, mitä ruoka-aineita kannattaa välttää tai mitä ruoka-aineita voi korvata muilla samankaltaisilla ruoka-aineilla. Testitulos perustuu intoleranssiasteeseen, joka vastaa kolmea eri tasoa. Sen mukaan, kuinka intolerantti olet, saat suosituksia ravintoaineiden poistamisesta ja uudelleen käyttöönotosta.
Voivatko lapset tehdä testin?

Kyllä, mutta emme suosittele testausta alle 3-vuotiaille lapsille. Syynä on se, että testissämme mukana ollutta lansettia ei ole tarkoitettu nuoremmille lapsille. Toinen syy on se, että verinäytteenoton pitäisi suorittaa lääketieteellisesti koulutettu henkilö, joka on tottunut käsittelemään lapsia näytteenottohetkellä.

Missä testit analysoidaan?

Kaikki testit analysoidaan Italiassa sijaitsevassa laboratoriossamme erikoistuneiden biolääketieteen analyytikkojen ja lääkäreiden toimesta. Kun verinäyte on saapunut laboratorioomme, saat tulokset noin 8 työpäivän kuluessa.

Ohjekirja
Lääkäri kertoo

Jos sinulla on toistuvia oireita, kuten vatsavaivoja, päänsärkyä, ihottumaa tai nenän tukkoisuutta, syynä voi olla intoleranssi yhdelle tai useammalle tietylle elintarvikkeelle. Myös elintarvikkeissa usein esiintyvät lisäaineet voivat aiheuttaa ongelmia.

Joillakin ihmisillä on ongelmia, jotka voivat liittyä ruoka-aineintoleranssiin tietämättään. Ruokaintoleranssitesti voi antaa selviä viitteitä siitä, minkä elintarvikkeiden kanssa sinun tulisi olla varovainen.

 

Fredrik Lönnqvist

Laillistettu lääkäri

Asiakaskokemuksia

4.9

(10)

Mattias
Minulla on ollut vatsaongelmia teini-iästä lähtien, ei mitään vakavaa, mutta selvästi se on vaikuttanut... oireita kuten herkkä vatsa, vatsakipu, väsymys jne... testi vahvisti sen, mitä epäilin; intoleranssi esim. ohralle ja maidolle. Suljettu pois mahdollisimman hyvin ja tulokset ovat olleet yli odotusten :)
Hyvä!
Vihdoinkin vastaus (toivottavasti) siihen, mikä on aiheuttanut niin monia vatsaongelmia. Olen hyvin iloinen, että tein testin. /Lars
Nimetön
Erittäin mielenkiintoista saada yhteenveto siitä, mikä on aiheuttanut vatsaongelmia jo vuosia.
Jesper
Ostin ruokaintoleranssitestin ja oon super tyytyväinen! Selkeät ohjeet, helppo näytteenotto ja nopea vastaus. Vihdoinkin varmistui, että minulla on sittenkin muutamia asioita, joita minun on vältettävä ruokavaliossani. Erittäin suositeltava +++++
Mia
Helppo suorittaa, tulokset tulivat melko nopeasti ja olivat helppolukuisia. Harmi, että pankkitunnusta vaaditaan, mutta niin se nykyään on.
M.R
Kyllä, se oli paljon... olin intolerantti 7 eri elintarvikkeelle. Tuntuu helpottavalta tietää nyt. Noudatan neuvoja välttää ja vähentää, on mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa vatsaan. Helppo tehdä kotona! / M
Karin
Se oli hyvä, sain vihdoin vastauksen siihen, mitä olen aina luullut aiheuttavan ongelmia... surullista, että viinin sisältö on yksi näistä aineista, mutta sille ei nyt voi mitään. Olen iloinen, että tein testin, mutta kesti 8 päivää ennen kuin sain tuloksen. Voin suositella, helppo suorittaa ja kaikki toimi niin kuin piti. Nyt pitää palauttaa vatsa ja nähdä, miten se on tulevaisuudessa.
Angelica
Olen iloinen, että tein sen, en voi muuta sanoa. Olen muuttanut jonkin verran ruokavaliota ja tunnen jo muutoksen :)
Maria
Uskomattoman nopea testin toimitus, helppo suorittaa ja nopea tulos toimitetaan sähköpostiin muutaman päivän kuluessa. Olen uskomattoman tyytyväinen koko prosessiin. Uskomattoman mukava saada vahvistus ja tieto siitä, mille ruoka-aineille olen herkkä ja mitä minun pitäisi välttää voidakseni paremmin tulevaisuudessa. Voin lämpimästi suositella tätä testiä!
Hanif
Oli jo aika testata intoleranssia, olen tyytyväinen kaikkeen toimituksesta raporttiin. Voisitte mainita mitä tarkalleen testaatte tuotesivulla mutta annan silti 5/5 (ehkä hieman heikko 5, mutta kyllä, loppujen lopuksi olen tyytyväinen, että voin nyt yrittää välttää tiettyjä elintarvikkeita).
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Uusi!
Osta nyt ja maksa 30 päivän sisällä 
Pikatoimitus:
Postnord

Ruokaintoleranssitesti

Onko sinulla ruoka-aineintoleranssi?

4.9

(10)

Alkuperäinen hinta oli: 129 €.Nykyinen hinta on: 99 €.

 • Kotona tehtävä kotitesti, ei tarvetta lääkärikäynnille
 • Testimenetelmä: verinäyte sormenpäästä
 • Tulokset noin 8-12 päivän kuluessa
 • Tarkka tulosraportti

Ruoka-aineintoleranssitestissämme analysoidaan herkkyyttä 120 ruoka-aineelle ja 20 lisäaineelle. Voit tehdä testin itse helposti ja kätevästi kotoa käsin. Näyte lähetetään suoraan laboratorioomme analysoitavaksi. Saat testituloksen noin 8-12 työpäivän kuluessa.

Jos epäilet, että sinulla saattaa olla ruoka-aineintoleranssi, Quicktestin Ruokaintoleranssitesti on hyvä ensimmäinen askel. Se sopii myös ihmisille, joilla on hajanaisia oireita, kuten erilaisia ruoansulatuskanavan vaivoja, väsymystä, päänsärkyä tai ihovaivoja.

Huomaa, että testiä ei voi tehdä alle 3-vuotiaille lapsille.

 

TÄRKEÄÄ TIETOA

Laboratoriotestimme koostuvat kahdesta osasta. On erittäin tärkeää, että luet kaikki tiedot ennen testin suorittamista.

Osa 1 - Terveysselvitys

Ensimmäisessä osassa on täytettävä PAKOLLINEN terveysselvitys. Voit täyttää terveysselvityksen täällä.
Laboratorio EI VOI analysoida näytettäsi, ellei terveysselvitystä ole tehty.

Osa 2 - Näytteenotto

Noudata huolellisesti ohjeita. Muista, että sinun on merkittävä näytteeseen tietosi, jotta se voidaan lähettää laboratorioon. Jos näytettä ei ole merkitty, se hylätään.

x
100% Tyytyväisyystakuu • Yli 99€ tilauksille ilmainen toimitus

Sinun turvallisuutesi vuoksi

Jotta voisit asiakkaana tuntea olosi turvalliseksi, osa tuotteistamme on laatutarkastettu ja testattu lääkärimme Fredrik Lönnnqvistin toimesta.

Fredrik on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri. Hän on suorittanut tutkinnon Karolinska Institutet -yliopistolla, jossa hän edelleen toimii tutkijana ja dosenttina.  

Uutisia Quicktestiltä

Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti ja toivomme tietenkin, että seuraat tulevia tuoteuutuksia.

Täältä löydät uusimmat tuotteet. 

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
KlarnaVisa / MastercardPostnordBudbee
Käy Facebookissa ja Instagramissa nähdäksesi uusimmat tarjouksemme.
Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SwedenQuicktest DenmarkQuicktest NorwayQuicktest BelgiumQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram