+46 (0)42-4008700

042-4008700

Suoraan postilaatikkoon

100% takuu

Ilmainen rahti

Ilmainen palautus

Vad innebär positivt ägglossningstest?

När du testar hemma för att räkna ut ägglossning och får ett positivt resultat så betyder det med största sannolikhet att du inom 24-36 timmar kommer att ha ägglossning. Men det är viktigt att förstå skillnaden mellan ett positivt resultat och faktiskt ägglossning. Det finns fall då hormonet som ska sätta igång den naturliga processen inte leder till detta. Det här kan bero på olika saker och är inte anledning till oro.

Hur ska jag tolka ett positivt ägglossningsresultat?

Om du efter att ha kissat på stickan får ett positivt resultat så kan du tolka detta som att du inom 2 till 3 dygn kommer att ha ägglossning och att det är den perfekta tiden för att försöka bli gravid. Ett positivt ägglossningstest talar om att hormonet LH nu finns i din kropp och det gör att du kan räkna ut vilka två dagar i din menstruationscykel som är de mest fertila för dig. Det är dagen innan ägglossningen, och under ägglossningsdagen, som möjligheten att bli gravid är som störst. Det positiva resultatet visar dig att det nu är dags att försöka!

Kan det positiva resultatet innebära att du är gravid?

Ja, ett positivt ägglossningstest kan också innebära att du faktiskt redan är gravid men det här tillhör inte normen. LH hormonet och graviditetshormonet Beta HcG liknar varandra så ägglossningstestet kan ge utslag på grund av hög halt av HcG hormonet. Det finns dock lite olika typer av HcG hormon och därför så ska man enbart använda gravtest för att kolla om man verkligen är gravid.

Ett starkt resultatstreck

Det är när resultatstrecket är minst lika starkt eller starkare än referensstrecket som resultatet är positivt och det har uppmäts LH hormon i din urin. Om du inte ser något resultatstreck eller om det är mycket svagt så är testet inte positivt och LH-stegringen har inte kommit igång. Då får du testa igen nästa dag.