+46 (0)42-4008700

042-4008700

Suoraan postilaatikkoon

100% takuu

Ilmainen rahti

Ilmainen palautus

Vad visar ägglossningstest vid graviditet?

Om du redan är gravid så kommer du inte att ha ägglossning! Men ditt ägglossningstest kan ändå visa positivt resultat vilket beror på att LH hormonet som får ägget att lossna och graviditetshormonet Beta HcG är mycket lika. Om du har gott om Beta HcG i kroppen så kommer du alltså att se ett tydligt resultatstreck även på ägglossningstestet.

Det kan förstås också vara så att du är gravid men att det ännu inte finns tillräckligt mycket graviditetshormon i din kropp för att testet ska ge utslag. Om du inte kommer att testa positivt med gravtest så kommer du antagligen heller inte att få positivt svar med ägglossningsstickan. Om du misstänker att du är gravid så är det bäst att skaffa ett graviditetstest och ta reda på när du ska använda det.

I och med att ägglossningstestet kan visa både positivt och negativt trots att du är gravid så är det verkligen inte rätt hemmatest då du undrar om du är med barn. Inte ens om du ser ett svagt streck och tänker att detta kan vara precis som när du testar med ett gravtest så ska du lita på att ägglossningstestet visar graviditet.

Det man måste vara medveten om är att det finns olika typer av HcG hormon i kroppen. Ett svagt streck kan vara ett tecken om att du har en förhöjd nivå av ett av dessa. Genom att hålla god koll på din cykel så blir det lättare att räkna ut ägglossning såväl som graviditet. Innan du testar för något så ska du säkra dig om att du vet om när din sista menstruation ägde rum samt hur din cykel normalt sett ser ut (regelbunden eller oregelbunden).